Gyors ráncosodás, A ráncosodás 4 oka


Alvási póz és mimika

Peterman Krisztina Létrehozva: Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere, gyógykozmetikus a személyre szabott kezelések anti-aging hatásaira hívta fel a figyelmet.

A ráncok kialakulásához és megerősödéséhez több tényező hozzájárul. Íme, a 7 gyors ráncosodás A külső környezeti hatások közül leginkább a napfény UV-A tartománya károsíthatja gyors ráncosodás bőrt, ezért óvatosan kell bánni a napozással és a szoláriummal gyors ráncosodás.

A dohányzás önmagában gyors ráncosodás erőteljesen fokozza a ráncok korai megjelenését, és nem csak a száj körül.

Téma szakértője

A cigarettázás ugyanis azzal lassítja a kollagéntermelést, hogy rontja a C-vitamin felszívódását, ami pedig a kollagéntermelés fontos alkotóeleme. A stresszes életmód, a kevés alvás szintén hozzájárul a ráncok megjelenéséhez.

Nem csak esztétikai probléma, ha a bőröd vékony, és ráncosodásra hajlamos. A Yale Egyetem munkatársai szerint a röntgen elhagyásával, pusztán a bőr szerkezetének vizsgálatával diagnosztizálni lehet a csontritkulást. Így te is észreveheted a jeleket, és megelőzheted ezt a betegséget.

Egészségtelen, vitaminszegény táplálkozás, kevés folyadék fogyasztása mellett bőrünk látványosabban öregszik. A bőr ragyogását az A- a C- és E-vitaminok bevitele segíti elő.

2. A napfény

Az antioxidánsokban gazdag ételek a bőrt is képesek fiatalosabbá varázsolni, a megfelelő folyadék bevitel pedig belülről hidratál. A nem kielégítő keringés, a rossz oxigenizáltság, a különböző okok miatt lelassult anyagcsere folyamatok mind kihatnak a bőr állapotára, felerősítik az idősödéssel járó jeleket.

gyors ráncosodás

A bőrflóra egyes problémáinak zsírosodás, pattanások, rosacea hátterében sokszor a bőratka is állhat, amely speciális kezelést igényel, de megfelelő szakértelemmel meg lehet szabadulni tőle, a bőr visszanyerheti fiatalos ragyogását. A ráncok kialakulásában szerepet játszik a genetika, az örökölt bőrtípus.

gyors ráncosodás

A különböző betegségek és hormonális állapotok is elősegíthetik a ráncosodást. Mit tehetünk a ráncosodás ellen? A bőr fiatalossá tételének, frissítésének sok hatékony módszere létezik.

Súlyos következményei lehetnek a az oltás kötelezővé tételének a rendvédelmi dolgozók esetében

Ezeket mindig az adott bőrtípusnak, problémának megfelelően, kellő szakértelemmel kell megválasztani. Ugyancsak látványos hatást lehet elérni a plazmalámpás kezeléssel, amely kiegészíthető ultrahangos eljárással, iontoforézissel, masszírozással, maszkokkal. Komolyabb, nagyobb körültekintést igénylő eljárás a gyógynövényes mélyhámlasztásamely természetes úton avatkozik be a bőr és a kötőszövet struktúrájába.

Az intenzíven bemasszírozott gyógynövények hatására az anyagcsere- és regeneráló folyamatok felgyorsulnak, aktivizálódnak.

gyors ráncosodás

A vérkeringés javul, és ezáltal az oxigén- valamint tápanyag ellátás is megsokszorozódik. A 28 napos természetes bőrmegújulási ciklus így sokkal hamarabb, mindössze nap alatt megy végbe. Ezt a kétalkalmas kezelést különösen most, a téli hónapokban érdemes végezni, ideális esetben utókezeléssel és otthoni kiegészítő ápolással.

Vannak emberek, akiken viszont látszólag egyáltalán nem fog az idő. Nagyítóval sem találsz szarkalábat a szemük alatt, hiába múltak el 40 vagy 50 évesek. Nálad pedig lehet, hogy már nagyon fiatalon megjelentek a szemkörnyéki ráncok.

Léteznek másfajta mélyhámlasztások is, amelyeket kombinálni lehet méregtelenítéssel, oxigenizálással, keringésfokozással, a bőrflóra normalizálásával, reminalizálással, revitalizálással, hidratálással. Ezeket a célokat alkalmas kúrában lehetséges megvalósítani, bőrtől, személytől, időtől függően - ismerteti Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere, gyógykozmetikus.

  1. Mit tehetünk a ráncok ellen? – Tippek otthoni és speciális kezelésekre
  2. Száj körüli ráncok hatékony megszüntetése - lézerrel, feltöltéssel
  3. Kép nagyítása Akármennyire is próbáljuk bőrünket frissnek és fiatalosnak megőrizni, az idő múlásával elkerülhetetlen, hogy ne jelenjenek meg a kisebb-nagyobb ráncok.

Gyors ráncosodás igazán előrelátó nők, és az önmagukra igényes férfiak már idejekorán, az első, kisebb ráncok megjelenésekor vagy még mielőtt megereszkedne a bőrük, szakértőre bízzák magukat.