Kipirosodott szem


Blog A vörös szemek kialakulása és kezelése Ijesztő látvány, amikor a tükörbe nézve azt tapasztaljuk, hogy szemeink teljesen bevörösödtek.

kipirosodott szem lux factor 4d hyaluron krém hol kapható

Szerencsére a legtöbb esetben egyszerű oka van szemeink kipirosodásának, de van, hogy komoly betegség húzódik meg a háttérben. Blogbejegyzésünkből megtudhatja, mi váltja ki ezt kipirosodott szem kellemetlen tünetet és azt is, hogy milyen esetben kell orvoshoz fordulnia!

A vörös szem kialakulásának háttere Szemeink normál esetben fehérek, azonban bizonyos okokból bevörösödhetnek. Ez a furcsa jelenség akkor alakul ki, amikor a szemben futó erek kitágulnak, azaz a szemfehérje véreressé válik. Ez a folyamat a látást önmagában nem akadályozza, de a kipirosodott szem látvány rengeteg kellemetlenséget okozhat.

Mi okozza a szemek bevörösödését? A vörös szem kialakulásának többféle oka is lehet, a legtöbb esetben azonban az alábbi okok húzódnak meg a jelenség mögött: Fertőzések és gyulladások: gyakori kiváltó okok a különböző fertőzések és gyulladások, ilyen például a kötőhártya- szaruhártya- vagy szivárványhártya-gyulladás is.

Piros a szeme?

Ezek közül az első meglehetősen gyakori betegség: ilyenkor különböző vírusok, vagy baktériumok fertőzik meg a szem felületén lévő membránt és ez okozza a gyulladt állapotot, illetve a bevéresedett szemet.

Ezekben az esetekben célszerű minél hamarabb orvoshoz fordulni a problémával!

kipirosodott szem anti aging ásványi smink zsíros bőrre

Allergia: az allergia miatt nemcsak viszkethet és könnyezhet a szemünk, hanem be is vörösödhet. Ilyen allergiás reakciót válthat ki a por, a pollenek, de bizonyos parfümök is.

Irritáció: a szembe került idegentest, kémiai anyag vagy egy nem megfelelő kontaktlencse irritálhatja a szemet és vörösödést válthat ki.

kipirosodott szem ni ka svájci anti aging

Árpa: az árpa egy ártalmatlan, ám esztétikailag zavaró jelenség, amelynek jellemző tünete a szemek kipirosodása. Szemszárazság: a szemszárazság kísérő tünete lehet a szemek bevörösödése.

Gyulladt, vörös szem: Hogyan kezelje?

Alkoholfogyasztás: a túlzott alkoholfogyasztás szintén a szemek kipirosodásához vezethet, ugyanis az alkohol hatására kitágulnak az erek. Kevés alvás: Már biztosan észrevette, hogyha keveset alszik, bevörösödnek a szemei.

  • Kutya szeme piros, kipirult - mit kell tenni ilyenkor? | Lőrinci Állatorvosi Rendelő
  • Mire utal a lüktető fájdalom?

Ennek az az oka, hogy a kevés alvás csökkenti a szembe jutó oxigén mennyiségét, ami miatt kitágulnak a szemben található erek. Továbbá az alváshiány a szemek kiszáradásához vezethet, ami szintén vörös szemeket eredményez. Számítógép használat: Képernyő előtt ülve sokkal kevesebbet pislogunk, mint normál esetben, ez kipirosodott szem a szemek kiszáradásához és bevörösödéséhez vezethet.

Piros szemhéjak? Ilyen okai lehetnek

Szubkonjunktív vérzés: Akkor is bevörösödhet a szemünk, ha a szem felszíne alatt elpattan egy ér. Bár ez ijesztően hangzik, de nem kell megijedni, ugyanis nem fájdalmas és nem károsítja a látást.

Rózsa Annamária Létrehozva: Rózsa Annamáriaa Dermatica bőrgyógyásza kipirosodott szem gyakoribb lehetőségeket vette számba. Ezért pirosodhatnak ki a szemhéjak Általános ok Idősödés Ahogy öregszünk, a szemkörüli bőr elvékonyodik és megereszkedik, ami pirosas elszíneződéssel is járhat. Ezt a folyamatot felerősítheti a dohányzás, az allergia és a folyadék-visszatartás is. Az ártatlan, de esztétikailag zavaró jelenség pozitívan befolyásolható például a dohányzásról való leszokással, fényvédő napszemüveg viselésével, az egészséges étkezési szokások bevezetésével, a vérnyomás és a cukorbetegség kordában tartásával.

Az ér elpattanása mögött legtöbbször olyan hétköznapi okok állnak, mint egy tüsszentés, köhögés, vagy egy nehéz tárgy megemelése. Ebből is látszik, hogy a vörös szemek mögött legtöbbször egyszerű, hétköznapi okok állnak, amik nem jelentenek veszélyt a látásunkra. Ha azonban gyakran tapasztalja ezt a jelenséget, vagy nem múlik el a bevörösödés, akkor mindenképpen forduljon orvoshoz!

Mit tehetünk a szemvörösség ellen?

A vörös szemek kipirosodott szem betegségre is utalhatnak Látható. Ilyen például a glaukómaa szaruhártya-fekély, vagy a szivárványhártya gyulladásos betegsége is.

Ha minden egyéb tünet nélkül jelentkezik a vörösödés, akkor nem kell megijedni, ha viszont fájdalommal, fényérzékenységgel, esetleg fejfájással, hányingerrel, általános gyengeséggel jár együtt, azonnal forduljon kezelőorvosához vagy egy szemész szakemberhez, hiszen ezek kipirosodott szem betegségek súlyos, visszafordíthatatlan következményekkel járhatnak! A szemvörösség kezelése A szemvörösség sok esetben magától elmúlik, azonban gyakori és tartós panaszoknál mindenképpen orvoshoz kell fordulni!

Kipirult szemek avagy mikor kell állatorvoshoz fordulni?

Ma már számos olyan szemcsepp létezik, amely enyhíti a tüneteket, ezekről minden esetben kérje ki kezelőorvosa vagy szemésze véleményét! Mindezek mellett mi is tehetünk azért, hogy a szemek vörössége mérséklődjön!

kipirosodott szem svájci anti aging gin gins

Aludjunk sokat, használjuk kevesebbet a számítógépünket és telefonunkat, kerüljük a poros helyeket, ha pedig szükséges, kerüljük a kontaktlencse használatát!

Emellett ügyeljünk a gyakori kézmosásra és függesszük fel a sminkhasználatot is! Tetszett a cikk? Ossza meg kipirosodott szem További cikkek.

  1. MedimiX - A piros szem okai
  2. Új szemüveg Fáradtság Egyesével megvizsgáljuk a vörös szem ezen gyakori okait, majd rátérünk a piros, viszkető szemek egyszerű otthoni orvoslására.
  3. Szembevérzés tünetei és kezelése - HáziPatika
  4. Mit tehetünk a szemvörösség ellen? - EgészségKalauz
  5. Mit tehetünk a szemvörösség ellen?