Szemlencse cilinder


Mi az asztigmia? Az optometrista azt mondta, hogy Ön asztigmiás? Lehetséges, hogy egy családtagról van szó, vagy esetleg Ön tapasztalja az asztigmia tüneteit mint például homályos látás, fejfájás, a szem gyors elfáradásaamikor közeli és távoli tárgyakra néz? Valószínűleg már rengetegszer hallotta ezt a kifejezést. De mi is ez pontosan?

Normál esetben az a rész, ami a képen piros és kék vonalakkal van elmetszve, az egy gömbfelszín, tehát a kék és piros vonalnak ugyanakkora a görbülete. Cilinderes szemlencse cilinder pedig nem, pont úgy, mint a képen.

Hogy lehet-e így kontaklencséd, azt nem tudom, meg kell kérdezni az orvost. A szemlencse - mind a neve is mutatja, egy lencse. Egy üveg lencsét úgy lehet elképzelni, hogy van egy üveggolyód és abból levágsz egy szeletet, aki kör alapú és egyformán görbül magasodik a közepe felé. Ez a szférikus lencse.

legjobb költségvetési anti aging cote 20 frank vagy swiss anti aging

Ha nem gömböt, hanem üveghengert veszel, és abból vágsz le egy hosszirányú szeletet, akkor az is lencse, de csak kereszben görbül, hosszában nem. Ezt nevezik cilinderes hengeres lencsének. A szemlencse cilinder ember szeme nem szabályos gömb, hanem kicsit ovális, ezért a szemlencse sem szférikus alakú, nanem valamennyire elnyújott formájú, közelit a szemlencse cilinder alakhoz.

izoagglutinin anti aging bőrápoló legjobb olajmentes anti aging hidratáló

Amit neked irtak, hogy 4-es cilinder, az ennek az átmeneti formának a mértékét adja meg, ez az optikusnak szükséges a lencse elöállitááshoz. A legtöbb esetben ilyenkor is lehet kontaktlencsét használni, de csak direkt erre a szemre gyártottat.

nanotechnológiás anti aging krém öregedésgátló gyógyszer az fda jóváhagyásával